Telefon/Whatsapp: +40738191907 info@dubaighid.com

Informații utile

Geografie

Emiratele Arabe Unite este situat în partea nordică a golfului Mării Arabe, pe peninsula Arabă. Țări vecine sunt Oman și Arabia-Saudită. Țara este alcătuită din șapte Emirate: Abu-Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al-Khaima, Umm-al Quwain și Fujeirah. Această parte a deșertului este mai mult nisipos, decât pietros, cu dune de nisip fenomenale și apă puțină. În partea de sud- est sunt munții Hajar.

Timp

Fusul orar al Emiratelor Arabe Unite este GMT + 4. Nu există fus orar de vară sau iarnă.

Viză

Cine posedă pașaport românesc nu are nevoie de viză. La intrare în Emirate se acordă gratis.

Limbă

Limba oficială este limba arabă, dar se folosește limba engleză pe scară largă. Emiratele Unite dau loc mai multor naționalități și limbilor vorbite de acestea

Climă

În mare parte a anului este soare, temperaturile între luna decembrie și martie este foarte plăcut. Este important consumul de lichide și protecția împotriva soarelui.

Îmbrăcăminte

Îmbrăcăminte de vară se poate purta în mare parte a anului, dar temperaturile scad în timpul iernii. La piscină sau pe plajele private costumul de baie este acceptat, dar în locurile publice aveți grijă de decență.

Bani

Moneda oficială este UAE dirham (prescurtat AED sau DHS), în bănci și la casele de schimb valutar cursul este similar, deci schimbul valutar aici este indicat. În hoteluri și la aeroport cursul este mult mai mic. Cărțile Visa și MasterCard sunt acceptați peste tot. Nu recomandăm American Express sau Dinner` S Club card.

Închirierea și conducerea autoturismelor

Autovehiculele sunt cu volanul pe stânga, regurile de circulație sunt similare cu cele europene. Închirierea de autoturisme se face numai cu permis de conducere internațional. Permisele de conducere internaționale nu sunt valabile de a conduce mașini de proprietate personale pe teritoriul Emiratelor.

Rețeaua electrică

Rețeaua electrică în Dubai este de 220-240V. Pentru aparate europene și americane este necesar să folosiți adaptor. La recepțiile hotelurilor se pot închiria contra garanție.

Îngrijirea medicală

Îngrijirea medicală în Emiratele Arabe Unite este foarte avansată. Spitale private și publice au grijă de pacienții.

Apă

Se poate consuma apa de la robinet dar recomandăm apă îmbuteliată.

Îmbrăcăminte

Hainele de vară pot fi purtate în cea mai mare parte a anului, dar temperaturile sunt mai scăzute în lunile de iarnă. Costumul de baie este acceptabil la piscină sau pe plaja privată, însă trebuie să aveți grijă în oraș și în locuri publice pentru a vă asigura că îmbrăcămintea nu este prea provocatoare. IMPORTANT! La vizitarea moscheelor, pentru domni: pantaloni lungi, tricou cu mânecă scurtă , fustă lungă pentru femei sau pantaloni lungi (nu strânși și sub gleznă), bluză cu mânecă lungă (nu poate fi alb, roșu sau îmbrăcăminte transparentă). Tatuajele pentru bărbați și femei trebuie acoperite! Se recomandă încălțăminte confortabile pentru călătorii. Cardiganele și puloverele trebuie să fie luate la bord pentru spațiile cu aer condiționat sau pentru o seară în desert.

Bagaje

Bagaj de cală: Mărimea depinde de linia aeriană. Greutatea nu poate depăși limita de greutate indicată pe bilet. Bagajul nu poate fi de formă cilindrică
Vă rugăm să nu puneți în valiză:
- numerar / card de credit
- bijuterii, metale prețioase, pietre prețioase
- calculatoare, camere video, camere foto, telefoane mobile, alte aparate electrice valoroase, articole tehnice și accesorii ale acestora
- acte de identitate
- cheie
- medicamente importante, ochelari dioptrici
- obiecte fragile sau materiale perisabile

Bagaj de mână: Mărimea variază în funcție de compania aeriană. Geanta de umăr femei, geanta laptop sunt, de asemenea, considerate bagaje de mână la companii aeriene.

În conformitate cu reglementările de siguranță, pot fi transportate cantități limitate de lichide la bord. Fiecare tub / sticlă poate avea dimensiunea maximă de 100 ml și un nr. total de 10 buc. Tubul / sticla mai mare, chiar dacă nu sunt pline, nu pot fi transportate la bord. Tuburile / flacoanele trebuie ambalate într-o pungă transparentă din plastic , cu o capacitate de până la 1 litru (aproximativ 20x20cm). Din categoria lichidului fac parte: toate băuturile, siropurile, crema de ciocolată, pasta și iaurtul, smântână, ruj, rimel, pastă de dinți, gel, spray pentru păr, parfum, spumă pentru păr, spumă de ras. Prin urmare, este recomandabil să împachetați astfel de articole în valiza pe care o trimiteți.

Aeroporturi

Dubai are două aeroporturi majore:

Aeroportul Internațional Dubai, prescurtat ca DXB:

Terminalul I: Toate zborurile internaționale care nu sunt zboruri Emirates
II. Terminal: Flydubai și alte zboruri regionale low cost
III. Terminal: Toate zborurile Emirates sunt servite aici

Aeroportul Internațional Al Maktoum, prescurtat ca DWC:

Rezervat pentru zborurile Wizz Air și Gulf Air

Cele două aeroporturi sunt situate la ambele capete ale orașului, la o oră unul de altul, așa că este recomandat să verificați biletele de avion înainte de a călători pentru a vedea la care aeroport va ajunge zborul.

Garanție hotelieră și taxă turistică

Taxa turistică (tourism dirham) se plătește la sosirea la hotel. Aceasta este o sumă minimă, în funcție de durata șederii și de evaluarea hotelului, după cum urmează:

În Dubai și Ras Al Khaimah:

5 stele - 20 AED / cameră / noapte
4 stele - 15 AED / cameră / noapte
2 și 3 stele - 10 AED / cameră / noapte
1 stea - 7 AED / cameră / noapte

Deluxe hotel apartment - 20 AED / noapte
Superior hotel apartment 15 AED / noapte
Standard hotel apartment - 10 AED / noapte

În Abu Dhabi:

Toate spațiile de cazare au 15 AED pe cameră / noapte

Hotelul poate solicita o garanție pentru consum suplimentar, care poate fi plătită prin numerar sau cu cardul de credit.

Obiecte personale de valoare & Bani cash

Este recomandat să țineți toate obiectele de valoare și banii în seifurile hotelului! Hotelul nu își asumă responsabilitate pentru pierderea obiectelor de valoare din camere.
Securitate publică: Securitatea publică a țării este renumită, iar străzile sunt monitorizate cu camere de supraveghere, deci furturile și alte atrocități sunt foarte scăzute

Telecomunicații

Există multe forme de comunicare ușor accesibile în țară. Telefoanele telefonice internaționale, serviciile poștale și de curierat. Conectivitatea WIFI este gratuită în majoritatea locurilor. Numărul de apelare a Emiratelor Arabe Unite este 00 971. Înainte de a pleca, consultați furnizorul dvs. de servicii în ceea ce privește roamingul.
Aplicațiile gratuite de mesagerie instantanee (Viber, Messenger, Skype, WhatsApp) sunt limitate în emirate, este posibilă trimiterea de imagini, text și mesaje vocale, iar efectuarea apelurilor telefonice este restricționată.

Restricții

Droguri și literatură obscenă. Armele de foc se pot introduce în țară doar pe bază de permis autorizat oficial, sunt permise 200 de țigări și 1 litru de alcool. Animalele pot fi introduse numai după prezentarea unui certificat de vaccinare.

Droguri: Emiratele Arabe Unite au introdus controale stricte de „toleranță zero” pe aeroporturile sale pentru a preveni importurile de droguri. Utilizează dispozitive tehnice care detectează cea mai mică cantitate și chiar indică faptul că cineva consumă în mod regulat droguri. Moartea este pedepsită cu pedepse grave de închisoare. Recomandăm cetățenilor români care călătoresc în Emiratele Arabe Unite să se abțină de importarea a celei mai mici cantități de stupefiante în interesul lor propriu, iar în cazul în care iau medicamente care conțin droguri, ar trebui să aibă un certificat medical autentificat.

Documente de călătorie

Pașapoartele cetățenilor români trebuie să fie valabile 6 luni de la data întoarcerii acasă, de preferință fără ștampilă sau înregistrare israeliană.